Сподели:
Хладилници

Паметни решенија кај ладилниците на Beko што ќе ви го олеснат животот


image-2

Активен двоен систем за ладење
Нов систем за ладење без мрзнење

Работат два засебни системи за ладење независно еден од друг во ладилникот и во замрзнувачот коишто нудат дополнителни предности.

image-3
image-4

Паметна технологија

Спречено мешање на миризбата меѓу одделите за ладење и замрзнување

Протокот на воздух во одделите за ладење и замрзнување опремени со активниот двоен систем за ладење е комплетно одвоен. Миризбата не преминува од еден во друг оддел благодарение на ова паметно решение.

Обезбедена циркулација на студен воздух меѓу полиците

Енергетски исплатливиот вентилатор го циркулира воздухот работејќи засебно дури и во случаи кога компресорот не работи. Така, има еднаква и избалансирана циркулација на студен воздух меѓу полиците во ладилникот.

Се спречува сушење на храната

Високата влажност и соодветната стапка на дување на воздухот во одделот на ладилникот спречуваат сушење на зеленчукот и овошјето.

Се спречува мрзнење на храната

Бидејќи стапката на дување на воздухот и температурата не се на степен на мрзнење на храната, на тој начин се обезбедува зачувување на храната во одделот на ладилникот без да замрзнува и во идеални услови.

Работа со многу ниско ниво на бучава

Иако новите ладилници со одлика за немрзнење се опремени со три вентилатори за ладење, тие се многу тивки. Нивото на бучава е околу 40 dBA.

Опременост со аларм за „отворена врата“

Се активира звучен аларм кога вратите ќе останат отворени повеќе од 1 минута за да ве потсети да ги затворите.


image-5

Оддел со повеќе зони

  • Овој оддел којшто го има во ладилниците еден-крај-друг Beko 4+ и којшто има капацитет од 77 литри, може да се трансформира во ладилник или замрзнувач со едно копче.
  • Може да се постави на саканата температура меѓу -24 и +10° C.
  • Месото смрзнато на -6° C може да се чува во овој опсег подготвено да се пресече и зготви во секое време.

image-6

Оддел со избор за ладење

Овој посебен оддел којшто може да се постави на 4 различни температури ви дозволува да чувате разни видови храна под различни температури.

image-7

Електронски контролен панел со копчиња на допир

Со овој модерен контролен панел со копчиња на допир, сите поставки може да се изведат електронски со нежен допир.

image-8

Оддел со свеж замрзнување

Бидејќи клеточната структура на брзо замрзнатото месо во овој специјален оддел за замрзнување не е растурена, водата не се испушта и ја месото ја има задржано свежината кога ќе одмрзне подоцна.


Повеќекратен проток

Постигнато е избалансирано ладење благодарение на системот за повеќекратен проток што го дува воздухот кон секоја полица.

image-10

Оддел за свежо замрзнување

Кај ладилниците со функција за немрзнење, во замрзнувачот не се појавуваат снег, мраз или кондензација. Одмрзнувањето е автоматизирано. Бидејќи студениот воздух циркулира со помош на вентилатор, резултатите од ладењето се поголеми кај ладилниците со функција против мрзнење.

image-11

Турбо вентилатор

Подобри резултати од ладењето се постигнуваат преку избалансираната распределба на температурата во внатрешноста којашто е обезбедена со турбо вентилаторот поставен во одделот за ладење кај статичните ладилници со две врати.


Хигиена и свежина


image-13

Заштитниот систем со јонизатор

спрејови на јони со негативен набој во ладилникот што ги уништува бактериите во воздухот, го продолжува рокот на употреба на храната преку свежиот воздух што се создава во ладилникот. Во ладилникот се дува свеж и чист воздух преку испарувачот. Издуваниот свеж и студен воздух поминува низ храната и се загадува по доаѓање во допир со бактериите и микробите во храната. Загадениот воздух влегува во каналот за враќање на воздухот. Поминува низ јонизаторот во овој канал и одново се претвора во чист воздух.

image-14

Антибактериски систем со филтер против миризби

Благодарение на специјалната облога на филтерот, оваа технологија спречува создавање бактерии коишто предизвикуваат непријатни миризби. Се избегнува мешање на миризбите од разните видови храна.

image-15

Антибактериски гуми на вратите

Благодарение на антибактерискиот адитив, спречено е создавањето на бактерии и мувла на површината на гумата.

image-16

Антибактериски рачки на вратите

Благодарение на антибактериската боја што спречува создавање на бактерии, обезбедена е хигиенска заштита на рачките на вратите.

image-17
Технологија на сина светлина
Со системот за сина светлина зад фиоката, зеленчукот продолжува со фотосинтезата како да се наоѓа во природата. Го задржува витаминот Ц во овошјето и зеленчукот на одредено ниво.

Фиоки со прилагодливо ниво на влажност
Листестиот зеленчук што лесно се расипува може да се заштити подолг период со просторните проѕирни фиоки чиешто ниво на влажност може да се прилагодува за да се одржи односот во рамнотежата на внатрешната влажност.

Класа со 4 ѕвезди
Сите ладилници на Beko се од класата со 4 ѕвезди што може да замрзнуваат до -18° C. Само ладилниците од класата со 4 ѕвезди се соодветни за замрзнување свежа храна.image-18

Апликации за заштита на животната средина

Работат два засебни системи за ладење независно еден од друг во ладилникот и во замрзнувачот коишто нудат дополнителни предности.

Мала потрошувачка на струја

Ладилниците на Beko од класата A+ со надмоќна заштеда на струјата, штедат 15% повеќе ел. енергија споредно со класа A.

Фреон соодветен за животната средина

Кај ладилниците на Beko се користат средства за ладење што не ги оштетуваат озонската обвивка и животната средина.

Рециклирачки материјали

Кај ладилниците на Beko се користат рециклирачки материјали што не ја оштетуваат животната средина.

Економична функција

Ако вратата на ладилникот не била отворена 6 часа по избирање на оваа функција, истата автоматски се активира за да обезбеди дополнителна заштеда на струја.

Режим за годишен одмор

Ако се избере оваа функција, работи само одделот за замрзнување за да се обезбеди заштеда на струја.


Паметни одлики што ќе ви го олеснат животот


Функција за брзо замрзнување

Кај оваа функција за брзо замрзнување, температурата се спушта на -27° C.

Функција за брзо ладење

Кај оваа функција за брзо ладење, температурата се спушта на -1° C.

ЛЕД-осветлување

ЛЕД/Моделите опремени со ЛЕД-осветлување обезбедуваат посилно и поефективно осветлување во ладилникот.


image-23

Оддел за ужини

Ова се специјални оддели коишто се соодветни за чување ужини или сувомеснати производи.

image-24

3 подвижни кутии за складирање

Овој троен оддел со механизам за лизгање налево или надесно е сместен под полицата на врата за да заштеди простор и овозможува чување храна или козметика во практични затворени кутии.

image-25

Ротирачки фиоки

Лесно е да дојдете до зеленчукот и овошјето ставени најдлабоко во фиоката на вртење којашто е дизајнирана имајќи ги во предвид случаите кога вратата на ладилникот не може да се отвори докрај. Дури и кога фиоката е оставена отворена, вратата е дизајнирана да ја затвори автоматски.

image-26

Касета за правење коцки мраз

Обезбедува лесно полнење вода во апаратот за правење коцки мраз без истурање вода.

image-27

Хоризонтален држач за шишиња

Хромираниот хоризонтален држач за шишиња може да се извади по желба за да се обезбеди максимална заштеда на просторот.

image-28

Стаклена полица на лизгање

Стаклената полица на лизгање се влече кон надвор како фиока за да се допре лесно до храната одзади. Понатаму, истурената течност на полицата не се растекува надолу.

image-29

Телескопска фиока

Телескопската, просторна и ергономска фиока на шини за длабоко замрзнување обезбедува максимален капацитет за замрзнување. Лесно се чисти затоа што може да се извади. Храната може убаво да се организира со прилагодливите прегради во фиоките.


Спречена појава на отпечатоци на иноксот

Не остануваат отпечатоци од прстите благодарение на специјалниот слој на не’рѓосувачката плоча на вратата.

Можност за промена на насоката на вратата

Насоката на отворање на вратата може да се смени налево или надесно во зависност од потребите.

Рамна задна површина

Рамната задна површина кај ладилниците со одлика против мрзнење обезбедува чист изглед и лесна пристапност за чистење.