Сподели:
Политика за „колачиња“ и приватност

Оваа веб-страна е создадена Beko Македонија - понатаму во текстот се споменува како „ние“ или „нас“.

Ние сме посветени на заштитата на Вашата приватност и ова соопштение ги назначува личните детали кои може да ги добиеме од Вас во текот на Вашат аупотреба на веб-страната и што нашите претставници и ние ќе направиме со нив. Било каква промена на политиката за приватност ќе се назначи на оваа страна.

Ако испратите лични детали на нас како што е опишано подолу се смета дека се согласувате за нивна употреба на назначените начини. Информациите кои може да ги собереме и целите за кои ќе се користат се назначени подолу.


Политика за „колачиња“

Beko веб-страната користи „колачиња“ за да функционира.

„Колачињата“ се мали текстуални датотеки кои се зачувуваат на Вашиот компјутер од веб-страните кои ги посетувате. Тие често се користат со цел веб-страната да работи и да ги разликува уникатните корисници и како тие ја употребуваат страната. Собраните информации се анонимни и не содржат лични информации.

На Beko страната се користат и „колачиња“ за сесија со цел некои елементи од страната да функционираат како „неодамна прегледани“ и „споредување на производи“. Ваквите „колачиња“ траат само во текот на посетата на страната.

Оваа страна користи Google Analytics за следење од каде доаѓаат нашите посетители и кои делови од страната најмногу ги користат. Ова ни помага да направиме подобрувања на Вашите искуства додека ја користите страната. „Колачињата“ од Google Analytics не прибираат лични информации за посетителите. Повеќе информации може да се најдат на  https://developers.google.com/analytics/resources/concepts/gaConceptsCookies

Ако не сакате да прифатите „колачиња“ може да ги оневозможите со промена на прилагодувањата на веб пребарувачот на компјутерот или мобилниот уред.

By clicking accept you are consenting to the placement of cookies on your computer. If you choose to disable our cookies, you Со кликнување на „прифати“ се согласувате овие колачиња да се зачуваат на Вашиот компјутер. Ако се одлучите да не ги прифатите, нема да може да ја искусите целосната функционалност на страната.


Лични информации за идентификација

Ние не прибираме било какви лични информации за идентификација (пр. Име, адреса, телефонски број и e-mail адреса) за Вас освен ако Вие тоа не го направите сами.

Што може да направиме со овие информации:

Ако ги споделите личните информации со нас, ние може да ги искориситме за подобрување на нашето разбирање за Вашите интереси и грижи.

Може повремено да Ви испратиме e-mail за промените на нашата веб-страна, новите произоди, како и новости за сервисот и специјалните понуди кои сметаме дека ќе Ви користат. Ако не сакате да ги добивате овие пораки, едноставно следете ги инструкциите за откажување на добиениот e-mail.

Ќе ги искористиме овие информации за испраќање на побараните услуги. Забелешка: компаниите со кои соработуваме кои ја уредуваат нашата веб-страна и нашите соработници за достава ќе имаат пристап до Вашите лични информации. Меѓутоа, тие информации треба да ги одржат доверливи и не им е дозволена употреба на информациите за било каква цел освен изведување на услугата во наше име.

Што нема да направиме со овие информации:

Нема да ги изнајмиме, дадеме или продадеме Вашите лични информации на било каква надворешна организација за лична употреба на организацијата без Ваша дозвола.

Како ќе третираме информации за деца:

Beko  нема намера да прибира лични информации од деца под тринаесет години. Ние ќе ги насочиме децата да не испраќаат такви информации на нашата веб-страна. Ако детето ги сподели личните информации со  нас, родителот/старателот треба да ни пише на Beko  и  да побара бришење на овие информации од нашите датотеки. Ќе ги преземеме сите потребни мерки за отстранување на тие информации.

Како може да побарате промена на личните информации: Секој кој сака поправка/ажурирање/бришење на личните информации од нашата база на податоци треба да ни пише на Beko  Ќе ги преземеме сите потребни мерки за отстранување на тие информации. 

Врски до други веб-страни:

Нашите бизнис партнери, чии веб-страни може да ги посетите по кликнување на врска од нашата страна, може да имаат поинакви политики за приватност. Ние немаме контрола врз тие политики и Ве советуваме да ги прочитате нивните соопштенија за приватност пред да споделите било какви лични информации.


Нелични информации:

Може да прибереме информации од Вас кои не служат за лична идентификација (пр. Вид на интернет пребарувач кој користите).

Како може да ги добиеме овие информации:

Може да ги добиеме овие информации со чување на „колаче“ [парче информација која содржи нелични информации за Вас] на Вашиот компјутер. Со повеќе интернет пребарувачи, можете да ги избриеште овие информации од меморијата на Вашиот компјутер, да ги блокирате сите „колачиња“, дури и да добиете предупредување пред да се зачува „колаче“ на вВашиот систем.

Кликнете на копчето за Помош на Вашиот пребарувач за повеќе информации. Ако го одбиете нашето „колаче“, сеуште можете да ја користите страната; меѓутоа, Вашето искуство ќе биде помалку персонализирано.

Што може да направиме со овие информации:

Ќе ги искористиме овие информации за „кроење“ на содржината според Вашите интереси, како и за да избегнеме прашување на истите информации при повторена посета на страната. Ќе ги искористиме овие информации за анализирање на трендовите на страната и администрација на страната.

Иако не прибираме лични информации автоматски ,може да ги поврземе автоматски прибраните информации со Вашите претходно испратени лични информации. Ако не сакате овие информации да се поврзат со личните информаци, видете „Што може да направиме со овие информации“ погоре за да дознаете како да ги оневозможите „колачињата“.

Врски до други веб-страни:

Некои од нашите бизнис партнери, чии веб-страни може да ги посетите по кликнување на врска од нашата страна, користат „колачиња“. Немаме контрола врз овие „колачиња“.


Мерки за безбедност на информациите

Ќе ги преземеме сите мерки за претпазливост за заштита на Вашите информации од губење, неправилна употреба или промена.

Соопштение за промени

Ако ја промениме нашата политика за приватност, ќе ги назначиме промените на нашата домашна страна така што сите корисници секогаш ќе бидат свесни за информациите кои ги прибираме, како ги употребуваме и под кои околности, ако има, ги споделуваме со други.