Сподели:
За вградување

Паметни решенија за апаратите на вградување на Beko што ќе ви го олеснат животот


image-2

Машините за садови на Beko од класата А за миење и сушење, ја нудат најдобрата изведба од миење и сушење и истовремено трошат минимално струја.


image-3
Детергентите во форма на таблета се практични. Сепак, од време навреме тие создаваат проблеми како што се незадоволително сушење или остатоци од нерастворена таблета. Копчето за детергент во таблета на машините за садови на Beko ги елиминира таквите недостатоци и обезбедува максимални резултати.

image-4
Дури и кога користите кратка програма со дополнителна одлика за сушење, сушењето на садовите е совршено без прстени, капки или линии.

image-5
Дури и кога користите кратка програма со дополнителна одлика за сушење, сушењето на садовите е совршено без прстени, капки или линии.


image-6
Активниот систем за сушење со вентилатор ја зголемува циркулацијата на воздух во машината за садови со што се овозможува совршено сушење. Овозможува нормална температура откако ќе заврши програмата за да се избегне да си ги изгорите рацете.

Хигиена и свежина

Управување со времето
Може да го одложите времето за миење за 3,6 или 9 часа (најмногу до 24 часа кај дигиталните модели).


image-8
Програмата за брзо и чисто миењето што е единствена програма на Beko гарантира резултати од миењето со класа A не само на делумно извалканите садови, туку и на извалканите тави и тенџериња. Ви овозможува да ги чистите садовите за пократок период отколку кога ги миете на рака за само 58 минути со резултати од миењето во класа А.

image-9
Програмата Супер мини 20', што е уште една единствена програма на Beko, ја мие до половина наполнетата машина за 20 минути.

image-10
Програмата за брзо миење 30' којашто е идеална за лесни оброци и чаши во полна машина за 30 минути на 35° C со што се штедат и струја и време.


Машини за садови


image-12

Супер заштеда на струја, 20% помалку струја отколку класата А


image-13
Сите рерни на Beko се од енергетската класа А. Енергетската класа A овозможува 12% заштеда на струја споредено со класа B и 28% заштеда повеќе отколку кај класата C со функција за турбо/повеќефункционално готвење. Рерните на Beko трошат 20% помалку струја споредено со стандардната енергетска класа А за време на загревањето со вентилатор. Создаваат решенија осетливи на животната средина и на семејниот буџет.

image-14

Голем внатрешен капацитет

Без оглед колку е големо семејството или колку гости имате, вградените рерните на Beko може да зготват големи количини на храна со нивниот многу поширок внатрешен капацитет. Без оглед на стандардните димензии на надворешната површина, повеќефункционалните рерни имаат една од најголемите зафатнини за готвење од 65 л. на внатрешен капацитет.

image-15

Заштеда на време: Брзо претходно загревање со автоматски млаз за греење (поттикнувач)

Благодарение на одликата за поттикнувачот, сите грејачи се вклучуваат истовремено за да се обезбеди потребната температура за готвење за краток период. Ова штеди струја за претходно загревање до 35%.


image-16

Олеофобна нано технологија (исклучителна чистота)

Отстранувањето на дамките од масло што се таложат во рерната со време е досадна работа. Благодарение на олеофобната нано технологија со обложување, вградените рерни на Beko им помагаат на потрошувачите со тоа што не треба да ги бришат тврдокорните наслаги. Бидејќи веќе не се потребни скапи средства за отстранување дамки, потрошувачите штедат време и пари затоа што трошат помалку време и струја за оваа работа.

image-17

Технологија на динамичен проток при готвењето

Кај системот за динамичен проток, покрај горниот, долниот и задниот елемент со грејач, врел воздух излегува и од отворите на страничните ѕидови и циркулира над храната што треба да се зготви и под решетките. Се апсорбира во отворите на задниот ѕид. Така, секој дел на храната се готви еднакво и совршено.

image-18

Тридимензионално готвење

Готвењето во 3Д е новата генерација на професионалната техника за готвење со што се овозможува истовремена работа на сите грејачи во рерната. Готвењето во 3Д овозможува еднаква распределба на топлината во рерната преку истовремена работа на долните, горните и турбо грејачите. На тој начин, може да готвите 3 различни јадења истовремено без да се плашите дека миризбите и вкусовите ќе се измешаат.


Аспиратори и заштити


Ајде да спречиме миризбата од готвењето да не се шири низ куќата.

Контролната единица со копчиња на допир и лесна за употреба го покажува нивото на моќност.


image-21
Одликата за освежување на воздухот автоматски го вклучува аспираторот на секои 10 минути на најниско ниво за да овозможи континуиран проток на свеж воздух во кујната. Аспираторот којшто работи ефикасно и тивко со што троши помалку струја благодарение на одликата за автоматско освежување на воздухот, е ефективен и при отстранување миризби и час од цигари.

image-22
Интензивна вентилација на одредено време ја максимизира моќноста на аспираторот. Интензивната вентилација за 10 минути е особено идеална за отстранување тешки миризби и пареа кога приготвувате пржена или храна на грил.

image-23
Со едноставен допир, може да ги програмирате аспираторот да се исклучи автоматски по 15 или 30 минути во зависност од моделот. Додека оваа функција ги отстранува сите миризби што преостанале во кујната откако ќе завршите со готвење, веќе не мора да бидете во кујната, ниту дома.

image-24
Индикаторот за исполнетост на филтерот трепка за да ви покаже дека треба да ги исчистите филтрите во касетата или да ги смените јаглеродните филтри со нови.


image-25

Ладна врата

Благодарение на вратата на рерната којашто се состои од 4 слоја стакло, температурата на предната врата секогаш е под 70°C кога внатрешната температура е 500° C за време на пиролитичкото чистење. Температурата на предната врата не надминува 50° C во текот на стандардното готвење. Одликата за студена врата овозможува побезбедна употреба.

Електрични плочи


image-27
Мазната стаклена површина отпорна на гребење не само што ја разубавува кујната, туку го олеснува и чистењето.

image-28
Керамичката витро плоча којашто се контролира преку допир е дизајнирана со напредни безбедносни одлики.

image-29
Витро-керамичките плочи на Beko ви нудат опција да избирате согласно големината на тавата благодарение на зоните со еден или два прстена или зоната за овално готвење. Така, ви се овозможува да ја изберете температурата што ќе биде идеална за јадењето и ќе ја потрошите само потребната струја.


Плочи на плин


image-31
Мазната стаклена површина отпорна на гребење не само што ја разубавува кујната, туку го олеснува и чистењето. Ако пламенот се изгасне заради ветер или течност што се прелеала од тавата, плинскиот безбедносен систем ќе се активира и автоматски ќе го исклучи доводот на плин за ваша безбедност.

Плочи на плин


image-33
Микробрановите печки на Beko со напредната опрема нудат многу разновидни функции и внатрешна зафатнина којашто варира од 20 до 30 литри со што се овозможуваат практични решенија за готвење. Серијата микробранови печки се опремени со напредни техники за готвење како што се брз почеток, автоматизирано одмрзнување согласно тежината, автоматско мени за готвење и силен/слаб грил.